Klipp fra  ALVESTAD LOKALTIDNING, 2008 http://alvesta.lokaltidningen.se/fraaga-inte-ante-om-det-finns-liv-i-universum-/20080424/artikler/42998436/

Om Ante tror på UFO:n? Dum fråga; Ante har varit ombord på några. -Så här ser de inte ut, påpekar Ante. Det är gamla fördomar att ufon ser ut som tefat.

Fråga inte Ante om det finns liv i universum

Han vet och har själv varit "där"!

 

RYMDEN. Att fråga Ante Jonsson utanför Moheda om han tror på liv på andra planeter är närmast en skymf. För Ante vet. Han har nämligen varit på en av de andra planeter som är befolkade med varelser.

-Men planeten ligger en bit utanför vårt solsystem, i en grupp av fyra planeter, varav tre är befolkade!

Förvirrad vid Uråsa flygfält

Ante, som nu är 65 år, har varit med om många annorlunda upplevelser och kontakter genom åren, sedan den där vinterdagen på 1980-talet då han fick den första ofrivilliga kontakten med ett par grå varelser med relativt stora ögon från planeten, som de kallar "Prio". Då bodde han i Tingsryd, och det var nära Uråsa flygfält dessa förvirrade timmar (och dagar) utspelade sig, när han överrumplades av ett ufo som stod ute på en åker. Han stötte ihop med ett par varelser som rev sönder hans kläder och beslöt att "undersöka honom" och ta prover, medan han var i någon form av medvetslöst tillstånd. När han senare kom till sanns låg han i en snödriva.

Först spion, sedan sinnessjuk

-Först tog polisen mig, och jag blev förhörd och anklagad för att ha spionerat vid den fd militäriska flygförläggningen. Jag hade nämligen kamera med mig, och hade tagit diabilder som dock skulle användas till hembygdsföreningens arkiv. När polisen inte kom någonvart med mig, spärrades jag istället in på Sankt Sigfrids Sjukhus i Växjö, och jag behandlades istället som sinnesjuk! Jag blev behandlad som ett barn! Men när de också insåg sitt misstag, släppte de mig. Jag har aldrig blivit så kränkt som då, betonar han.

 

Fick dricka vätska

Sedan dess har Ante haft ständiga kontakter med representanter för denna rymdcivilisation både på telepatisk väg och närkontakt på annat sätt. Ibland har det varit kort mellan kontakterna, ibland har det gått många månader emellan. Bl a har Ante färdats med cigarrliknanden ufo:n till varelsernas hemplaneter, efter att under tre dagar fått dricka en vit vätska klunk för klunk.

-Jag fick gömma flaskan i garaget, och dricka lite då och då. Detta för att ämnesomsättningen i kroppen skulle förändras. Annars skulle min kropp aldrig orka med den enorma påfrestning det är att färdas med ljusets hastighet.

Färdas med energistrålar Egentligen är det inte ljusets hastighet. Civilisationen har ett annat sätt att färdas med; via energistrålar som går här och var i universum. Detta gör att man på nära nolltid kan "flyta iväg" mellan olika delar av universum. -Och farkosterna är inte som tefat numera, så var det förr. Nu har de utvecklats till cigarrformade ubåtsliknande" strömlinjeformade föremål, betonar han.

 

Kontakterna började igen

Numera bor Ante med fru och barn utanför Moheda sedan sju år tillbaka, och under många år var det lugnt med kontakterna.

-Jag trodde att de inte hade något mer att meddela mig. Men så började kontakterna igen för ett par år sedan, och sedan dess har jag "diskuterat" med dem om många frågor jag haft, och fått en hel del svar på saker och ting, berättar Ante.

-Så nu vet jag en hel del om deras civilisation och vad de har för syften. Men jag vet inte allt, jag får lite ny information pö om pö. De vill inte berätta allt än, trots att jag har många frågor som jag vill ställa till dem. -Jag vet inte varför just jag har valts ut. Det kan kanske bero på att de kan se att vissa människor är mer mottagliga och lämpliga att ha kontakt med, tror Ante, och berättar att de också har fått olika uppdrag de skall utföra, "när stunden är inne".

 

Skrev bok om upplevelserna

1989 skrev Ante en bok, med hjälp av "spökskrivaren" Sune Hjort. "Fantastiska resor med ufo. Besök hos en utomjordisk civilisation" var titeln, och den handlade om en del av Antes upplevelser och Sune Hjorts (kallad "Ufo-mannen") tankar om okända föremål.

Ante har även åkt ut och berättat om sina upplevelser vid föreläsningar som arrangerats av föreningar i Sverige.

-Egentligen ville jag inte berätta om mina upplevelser. Men kvällstidningarna jagade mig och ville ha min story, så jag gav med mig, berättar Ante, som även hamnade i SVT:s Kvällsöppet och blev intervjuad av Lisa Syrén i SR Kronoberg.

 

"Jag bara förmedlar…"

-Det verkar vara så att vi här på jorden ursprungligen härstammar från deras planeter, om jag förstått rätt.

-Men var och en får tro vad han vill. Jag bara förmedlar vad jag varit med om, menar Ante, som till synes är en lugn och harmonisk människa.

Läs mer om Ante, som också vet vem som verkligen mördade Olof Palme, på www.lokaltiddningen.se

kopi fra_

http://alvesta.lokaltidningen.se/fraaga-inte-ante-om-det-finns-liv-i-universum-/20080424/artikler/42998436/

Av Thomas Edgren

En av de stenar som Ante tagit med sig till jorden. Stenen är mystiskt genomskinlig på ena sidan, och ändrar mönster då och då, trots att materialet är hårt på ytan. Stenen blir plötsligt varm. (en liknende sten fikk den norske kontaktpersonen 'Reidar' med seg hjem - også denne var meget merkelig og ekstremt lett, enda den virket å være meget hård, og denne sten hadde en viss evne til å lyse, hvilket flere fikk oppleve på en av 'ufo-prate-kveldene på Lørenfallet'. rø-kommentar +  link)

 

 

 

 

 

 

 

link til  'What happened to Ante Jonsson?'

link til youtube- video med Ante | ref.fra hans bok | summary english of his book  / audiocitation of this book-summary